Entrades

MOVIMIENTO AZUL UNA WEB PER CONSCIENCIAR SOBRE AUTISME I OFERIR RECURSOS

Us volia presentar la web de Movimiento Azul, una web creada per la Montse, una mare amb dos infants Iago i Edgar, diagnosticats amb TEA i que pretén conscienciar sobre l’autisme i tot el que significa a la vida de les persones, i que aquesta web esdevingui un recurs d’ajuda mutua entre families i professionals.

Email: montsemovimientoazul@gmail.com

WHATSSUP: 667 42 99 77

 

En aquesta web la Montse descriu les seves vivències personals així com les activitats que els seus dos fills gaudeixen més i en les que poden desenvolupar més ÒPTIMAMENT LES SEVES CAPACITATS.

És una web sense ànim de lucre, TOTAL CONFIANÇA, us ho puc comfiirmar, ja sé que hi hagut moltes estafes amb webs fraudulentes, però aquesta us dono la meva parauña que és 100% HONESTA I HONRADA.

A la web destaca que una de les activitats que gaudeixien més el Iago i l’Edgar és l’equinoteràpia, mireu aquest video.

L’entitat que desenvolupa aquesta activitat s’anomena Oasi

https://www.instagram.com/oasi_equinoterapia/?hl=es

 

 

View this post on Instagram

 

¡Pequeños pasos, grandes logros!💙 . Llevamos tiempo trabajando con 👦 para introducir cambios en su rutina durante las sesiones. En este caso hemos conseguido subir a su mami encima de Roxane y detrás de él💪. . Con ayuda de la anticipación y la participación, durante un tiempo y con el deseo de potenciar el vínculo entre madre e hijo, hemos trabajado codo con codo para que el resultado de hoy sea posible. . Poco a poco y con constancia, 👦 ha entendido que esta acción conlleva un cambio pero que finalmente resulta una situación agradable para él, reforzando positivamente a la aceptación de éste. ¡Seguimos adelante! . . . Acompanyem amb el ❤️ . @movimientoazul2019 #terapiaassistidaambcavalls #equinoterapia #horse #intercencionasistidaconcaballos #taa #terapiaecuestre #terapiaequina #equitacionterapeutica #backriding #montagemela #vinculoafectivo #vinculo #cambio #flexibilidad #autismo #tea #trastornodelespectroautista #diversidadfuncional #infancia #horsephoto #horselover #vallesoriental #cardedeu #corrodamunt

A post shared by Equinoteràpia L’Oasi (@oasi_equinoterapia) on

Us voldria descriure la meva experiència amb l’Edgar realitzant classes de música, (musicoteràpia pels puristes ortodoxos ;),  us puc assegurar que la seva capacitat per desenvolupar activitats musicals estava per sobre de la mitjana de nens de la seva edat, tenia una memòria prodigiosa i això que tan sols fèiem una hora a la setmana. Sempre venia content, un nen encatador i disposat a fer totes les activitats que se li proposaven, fantàstic, el meu objectiu haués estat de poder fer classes amb altres nens, però per motius logístics i d’agendes, no va poder ser, recordeu que l’objectiu principal de la musicoteràpia amb nens és la socialització i la INCLUSIÓ, si ens quedem fent musicoteràpia individualment no estem desenvolupant els objectius de comunicació i socialització que hem de desenvolupar. Altrament a part d’aquestes capacitats que va mostrar el Iago us puc assegurar que gaudia moltíssim de les classes.

Quan més passa el temps més insisteixo la importància dels pares és TOTAL, sempre penso que no transmeto amb prou emfasis el fet de que els apres portin els fills a fer activitats adequades a les seves capacitats i que els acompanyin, i en aquest cas us puc assegurar que els pares eren GENIALS, i insisteixo perquè amb el temps he viscut pares que han acompanyat als fills i pares que jo els hi proposava activitats musicals i literalment “passaven”, tot i la meva insistència.

En fi us demano que col.laboreu amb aquesta gran iniciativa de MOVIMIENTO AZUL

Email: montsemovimientoazul@gmail.com

WHATSSUP: 667 42 99 77

 

Altrament vull comentar i fins hi tot denunciar les dificultats que passen les families i el poc reclzament que reben de part de l’administració, doncs han de superar una gran quantitat de burocràcia per rebre petites ajudes econòmiques.

La música com factor d’inclusió pedagògica d’un nen diagnosticat amb Trastorn de l’Espectre Autista

Després de més d’un any de fer classes de música  de 30 min. amb en G. hem assolit el nostre objectiu fonamental: LA INCLUSIÓ. Amb el suport  de la seva mare que sempre el porta a classes de música, a l’escola Viu la música de Cardedeu que s’ofereix com entitat receptora de musicoteràpia, al mestre Roger i els seus dos alumnes de de la següent classe de divendres, en G. ha participat d’una activitat col.lectiva musical, essent ell mateix el qui conduïa l’activitaqt. Tot un Èxit Absolut que hem de seguir treballant i desenvolupant.

És ben cert que no tots els nens diagnosticats amb TEA reuneixen les mateixes capacitats i aptituds, tos són diferents, no podem generalitzar un cas individual a tot un “univers”  TEA, recordo un altre nen TEA que tocava amb la bateria el Highway to Hell d’ACDC de manera perfecta. Però hem de conscienciar i emfatitzar la música com factor de benestar psicosocial en la mesura que la voluntat d’entitats i professionals sigui ferma.

 

Taller familiar musical per nens TEA presentat a l’Hospital materno infantil Sant Joan de Déu

El 18-4-2016 juntament amb Maira Espriu varem anar a presentar a l’equip de psicòlegs i psiquiatres de la Unitat del Transtorn del Desenvolupament de l’Hospital Materno Infantil de Sant Joan de Déu el Taller Familiar Musical per families amb nens diagnosticats amb TEA que hem estat desenvolupament amb les families de l’Associació TEAcords i el psicòleg Miquel Gómez  i que es desenvolupa al Centre d’Estudis Musical María Grever. La valoració per part de l’equip després de la presentació va ser totalment positiva i ens varen encoratjar a seguir i millorar el taller. Una vegada finalitzada la segona tanda d’aquest taller tornarem per explicar l’experiència. Per les families tenir una xarxa de suport comunitari és vital, i el Centre d’Estudis Musicals María Grever i els seus professionals en aquest cas són part d’aquesta xarxa.