Entrades

MOVIMIENTO AZUL UNA WEB PER CONSCIENCIAR SOBRE AUTISME I OFERIR RECURSOS

Us volia presentar la web de Movimiento Azul, una web creada per la Montse, una mare amb dos infants Iago i Edgar, diagnosticats amb TEA i que pretén conscienciar sobre l’autisme i tot el que significa a la vida de les persones, i que aquesta web esdevingui un recurs d’ajuda mutua entre families i professionals.

Email: montsemovimientoazul@gmail.com

WHATSSUP: 667 42 99 77

 

En aquesta web la Montse descriu les seves vivències personals així com les activitats que els seus dos fills gaudeixen més i en les que poden desenvolupar més ÒPTIMAMENT LES SEVES CAPACITATS.

És una web sense ànim de lucre, TOTAL CONFIANÇA, us ho puc comfiirmar, ja sé que hi hagut moltes estafes amb webs fraudulentes, però aquesta us dono la meva parauña que és 100% HONESTA I HONRADA.

A la web destaca que una de les activitats que gaudeixien més el Iago i l’Edgar és l’equinoteràpia, mireu aquest video.

L’entitat que desenvolupa aquesta activitat s’anomena Oasi

https://www.instagram.com/oasi_equinoterapia/?hl=es

 

 

View this post on Instagram

 

¡Pequeños pasos, grandes logros!💙 . Llevamos tiempo trabajando con 👦 para introducir cambios en su rutina durante las sesiones. En este caso hemos conseguido subir a su mami encima de Roxane y detrás de él💪. . Con ayuda de la anticipación y la participación, durante un tiempo y con el deseo de potenciar el vínculo entre madre e hijo, hemos trabajado codo con codo para que el resultado de hoy sea posible. . Poco a poco y con constancia, 👦 ha entendido que esta acción conlleva un cambio pero que finalmente resulta una situación agradable para él, reforzando positivamente a la aceptación de éste. ¡Seguimos adelante! . . . Acompanyem amb el ❤️ . @movimientoazul2019 #terapiaassistidaambcavalls #equinoterapia #horse #intercencionasistidaconcaballos #taa #terapiaecuestre #terapiaequina #equitacionterapeutica #backriding #montagemela #vinculoafectivo #vinculo #cambio #flexibilidad #autismo #tea #trastornodelespectroautista #diversidadfuncional #infancia #horsephoto #horselover #vallesoriental #cardedeu #corrodamunt

A post shared by Equinoteràpia L’Oasi (@oasi_equinoterapia) on

Us voldria descriure la meva experiència amb l’Edgar realitzant classes de música, (musicoteràpia pels puristes ortodoxos ;),  us puc assegurar que la seva capacitat per desenvolupar activitats musicals estava per sobre de la mitjana de nens de la seva edat, tenia una memòria prodigiosa i això que tan sols fèiem una hora a la setmana. Sempre venia content, un nen encatador i disposat a fer totes les activitats que se li proposaven, fantàstic, el meu objectiu haués estat de poder fer classes amb altres nens, però per motius logístics i d’agendes, no va poder ser, recordeu que l’objectiu principal de la musicoteràpia amb nens és la socialització i la INCLUSIÓ, si ens quedem fent musicoteràpia individualment no estem desenvolupant els objectius de comunicació i socialització que hem de desenvolupar. Altrament a part d’aquestes capacitats que va mostrar el Iago us puc assegurar que gaudia moltíssim de les classes.

Quan més passa el temps més insisteixo la importància dels pares és TOTAL, sempre penso que no transmeto amb prou emfasis el fet de que els apres portin els fills a fer activitats adequades a les seves capacitats i que els acompanyin, i en aquest cas us puc assegurar que els pares eren GENIALS, i insisteixo perquè amb el temps he viscut pares que han acompanyat als fills i pares que jo els hi proposava activitats musicals i literalment “passaven”, tot i la meva insistència.

En fi us demano que col.laboreu amb aquesta gran iniciativa de MOVIMIENTO AZUL

Email: montsemovimientoazul@gmail.com

WHATSSUP: 667 42 99 77

 

Altrament vull comentar i fins hi tot denunciar les dificultats que passen les families i el poc reclzament que reben de part de l’administració, doncs han de superar una gran quantitat de burocràcia per rebre petites ajudes econòmiques.

ReMi un nen que Fa Sol llibre sobre Trastorn de l’espectre autista i música com eina inclusiva

Escolteu la cançó del ReMi.

Em plau presentar aquest projecte tan divulgatiu sobre TEA i música del psicòleg Miquel Gómez, i en el qual jo he aportat un assessorament del projecte i n’he realitzat la grafia musical.

ReMi un nen que Fa Sol de l’autor Miquel Gómez, psicòleg psiconalista de l’associació TEAcords families amb nens diagnosticats amb trastorn de l’espectre autista presenta aquest compte que pretén esdevenir una eina divulgativa per donar a conèixer com la música pot arribar a esdevenir una eina d’inclusió dins l’àmbit educatiu en el cicle infantil. Un llibre molt recomanable per families, mestres d’infantil.

Llegir més

Musicoteràpia i Transtorn de l’Espectre Autista amb l’associació TEAcords

Aquí teniu videos referents al taller familiar de musicoteràpia i autisme. Benvolguts i benvolgudes, dissabte passat varem començar el Taller de Musicoteràpia per l’associació TEAcords, una associació de families amb nens diagnosticats dins d’aquesta simptomatologia. La sessió va estar sueprvisada per Miquel Gómez psicòleg especialista de la temàtica, em va ajudar la professora Maira Cortès. El taller es va desenvolupar a l’Aula Magna del Centre d’Estudis Musicals María Grever de Parets del Vallès. La sessió va començar a les 17:00 i van venir 7 families, el repte era com fer una sessió de musicoteràpia amb set nens i per això l’assistència i la bona predisposició dels pares va ser fonamental, varem concebre aquesta sessió col.lectiva de manera d’oferir recursos pels pares perquè se’ls puguin endur a casa i disfrutar amb els nens, altrament através de la música pretenem desenvolupar la comunicació general. La sessió es va basar en les cançons amb la que els nens s’identifiquen i els hi agraden.

Llegir més