Entrades

Neurociència, música i aprenentatge.

Gary Marcus

Gary Marcus director de la secció del llenguatge i la música de la Universitat de Nova York. Gary Marcus és professor premiat de la psicologia i director del Centre de NYU de la Llengua i de la música (CLAM), on estudia l’evolució, el ​​llenguatge i el desenvolupament cognitiu.

Idees de la conferència:

– La idea d’un període crític per apendre qulasevol tema (llenguatge, instrument musical,…) és una idea totalment obsoleta i errònia.

– Ens explica de que ell va començar apendre a tocar la guitarra a l’edat de 38 anys.

Llegir més

Programa Òpera en Texans neuroimatge amb música

Em aquest programa, al minut 18:39, des de la clínica Teknon, amb en Rafal Nowak de la secció de Magnetoencefalografia, veureu com a l’actor Edu Soto l'”investiguen” les emocions amb una tècnica de neuroimatge i veureu com reacciona el seu cervell amb diferents músiques i altres sons.

Primer li fan sonar una cançó d’en Michael Jackson que a ell li agrada molt i li reporta bons records, s’activen emocions i àrea del llenguatge. Seguidament un so d’una parella gemegant, no s’activa l’àrea del llenguatge, però si l’àrea emocional. Finalment l’òpera “Und ob die Wolke sie verhull”, on s’activen emocions.

 

http://www.tv3.cat/videos/3971450/El-cacador-furtiu

 

 

Què és la musicoteràpia ? Jordi Jauset llibre Musicoteràpia i Neurociència

Un llibre interessant per endinsar-nos en els beneficis terapèutics que podem trobar através de la música, l’autor és en Jordi Jauset i el pròleg de l’Eduardo Punset.

Llibre d'en Jordi Jauset sobre Musicoteràpia i Neurociència.

Llibre d’en Jordi Jauset sobre Musicoteràpia i Neurociència.

SINOPSIS

La música és capaç de modificar els nostres ritmes fisiològics, d’alterar el nostre estat emocional, de canviar la nostra actitud mental i fins i tot d’aportar pau i harmonia al nostre esperit. Podríem viure sense la música? És la nostra companya en multitud d’activitats diàries: amb ella ballem, cantem, ens enamorem, plorem, ens entristim, treballem, conduïm, estudiem, correm, preguem, meditem, ens relaxem, ens dormim y.hasta ens ajuda a conservar i recuperar un dels nostres dons més preuats, ¡la salut! Tot és possible amb la música. Potser tenia raó el filòsof alemany Friedrich Nietzsche quan va afirmar que sense música, la vida seria un error“. En aquesta obra l’autor exposa quins són els fonaments, efectes i aplicacions terapèutiques de la música. Aporta cites i opinions d’experts, de reconeguts professionals dels àmbits de la salut, neurociència i musicoteràpia, així com les seves pròpies reflexions i comentaris basats en la seva experiència personal com a investigador i músic.