Entrades

CEM María Grever anirà al Sónar, Neuro Music Hack Day 13 – 14 de Juny del 2013

Aquest dijous 13 i divendres 14 de Juny del 2013 la nostra escola CEM María Grever serà present al Neuro Music Hack Day, on desenvoluparem una app per ajudar a persones a les sessions de musicoteràpia. Quan hagi acabat l’event us informarem amb detall de l’experiència.

Neuro Music Hack Day 13 i 14 de Juny del 2013

CEM María Grever serà present al Sónar 2013

Ernesto, Joan, Andrea i Oscar

Ernesto, Joan, Andrea i Óscar després de la reunió per preparar l’estratègia per assistir al Neuro Music Hack Day del Sónar 2013. Llegir més

Es busquen neurocientífics, músics i hackers pel Neuro-Music Hack Day al Sónar 2013

Què faries si poguessis connectar les ones cerebrals amb la música?

Aquest és el repte del Neuro-Music Hack Day Neuro-Music Hack Day (neuro-MHD), una incubadora de neurociència i música que es celebrarà el dies 13 i 14 de juny, en el marc del Music Hack Day (MHD), i que forma part de la programació professional del Festival Sónar de Barcelona (Sónar + D) que tindrà lloc el 13, 14 i 15 de juny, i té com a objectiu generar aplicacions tecnològiques i projectes viables, preferiblement d’interès empresarial.

El MHD és una sessió hacker de 24 hores en què els participants conceptualitzen, creen i presenten els seus projectes relacionats amb les tecnologies musicals: programari, aplicacions de mòbils, maquinari, obres artístiques, desenvolupament de pàgines web … En els últims tres anys el MHD es ha consolidat com una plataforma internacional per donar visibilitat a la creativitat musical pròpia de la comunitat tecnològica.

Nascut a Londres, aquest esdeveniment ha viatjat per ciutats de tot el món i avui dia d’avui compta amb el suport de més de 120 companyies musicals i tecnològiques, i suma més de 2.000 participants i centenars de hacks creats.

Aquest any i gràcies al suport del projecte europeu KiiCS (acrònim de Knowledge Incubation in Innovation and Creation for Science) l’esdeveniment inclou un apartat especial dedicat a la neurociència: el neuro-MHD. En ell es proveirà als participants d’eines i interfícies d’aplicacions de programació (API per les seves sigles en anglès) per incentivar la creació de noves aplicacions que uneixin música i neurociència.
A més, el dimecres 12 de juny s’oferirà als inscrits en el neuro-MHD un taller introductori a aquestes tecnologies que inclouen BCIs (Brain Computer Interface), Enobio i altres sensors de senyals fisiològics com la tensió aretrial, el ritme cardíac, la respiració o la transpiració de la pell. Sebastián Mealla investigador del MGT comenta que “ens podem plantejar com ens sentim, com t’afecta una cançó determinada, o com pots fer servir difrents estats del cervell per realitzar creacions musicals

Aquesta iniciativa està liderada pel Music Technology Group (MTG) en col.laboració amb l’Observatori de Comunicació Científica (OCC), ambdós de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i compta amb el suport del grup d’investigació Synthetic, Perceptive, Emotive and Cognitive Systems (SPECS), també de la UPF i de l’empresa Starlab Barcelona SL.

Call neuro-Music Hack Day

***Dates importants***
Període d’inscripció: 15 d’abril a de 15 maig de 2013.
Taller Neuro-MHD: dimecres 12 de juny de 2013
Barcelona MHD: 13 i 14 de juny de 2013