Reportatge Síndrome de Williams i Musicoteràpia CEM María Grever

Gràcies Josep i molt bon viatge

Ens ha deixat en Josep, el company de la Lucía i el pare del Joel, la tristor és massa,…però voldria escriure aquestes linies perquè no caigui en l’oblit un exemple de persona, en Josep era un pare amorós, recordo perfectament que quan jo li explicava la importància de la música a la vida del Joel ho entenia perfectament i anavem a la una, era Nadal i li va comprar una bateria elctrònic aal Joel perquè pogués començar a practicar a casa, altrament quan hi havia els festivals de Conscienciació de les capacitats dels nens amb Síndrome de Williams sempre estava allà, el primer, perquè tot el festival anés endavant,.,..no puc dir res més que has estat un exemple com a pare i com a persona, molt bon viatge Josep.

Us deixo un reportatge de TVE on el podreu veure amb la Lucía i el Joel.

 

EYEHARP CLASSES ONLINE DURANT EL CONFINAMENT DEL COVID 19

Ja sabeu que sóc molt fan d’aquest gran projecte anomenat EyeHarp i m’alegra moltíssim saber que les classes i el projecte malgrat el confinament del COVID 19 continuen desenvolupantse. Una vegada més felicitar als alumnes i mestres d’aquest gran projecte inclusiu que ja ha estat premiat.

 

US ESTRIMEM FEST ! I FESTIVAL FAMILIAR EN STREAMING DE CATALUNYA

He volgut recollir aquesta iniciativa tan novedosa, el primer festival en streaming de música per families amb nens petits.

US ESTRIMEM FEST! 

Organitzant tot això hi ha, Reggaeperxics , Xiula, El Pot Petit i Dàmaris Gelabert!!.

Davant la incertesa del moment que estem vivint han decidit fer un pas endavant i organitzar el primer festival familiar en streaming de Catalunya🤩.

Un festival en el que podreu gaudir de quatre concerts en rigorós directe i des de casa, amb comoditat i amb la màxima qualitat.
Qui tingui ganes de cantar, saltar, ballar, riure i abraçar-se que aixequi la mà!! 🙌🙌
Us hi esperen a totes i tots.
Podeu trobar tota la informació de la venda d’entrades a la pàgina web i XXSS del Festival! https://www.usestrimemfest.cat

 

PORTES TANCADES: FINESTRES I CORS OBERTS – MÚSICA COM FACTOR DE BENESTAR PSICOSOCIAL

” La música hauria d’entrar per la seguretat social ” aquesta és la sentència definitòria que va emetre ahir el músic Manresà Pep Torras. Gràcies Pep per la concreció i la contundència.
Felicitar al Pep per la seva tasca humanista amb la música com a factor de benestar psicològic.

En Pep te en compte l’historial musical de cada persona i atenció fa unes 50 felicitacions musicls a la setmana, quina passada.

Un dels principals resultats de benestar és acomapnayar a persones, sobretot persones que viuen soles.

L’activitat del Pep també millora l’aïllamnet social d’aquestes persones grans i els hi permet comunicar-se amb algú que els hi ha fet un regal tant emotiu, el terme que podriem fer servir és un del que ja hem parlat abans ventilació o drenatge emocional.

Aquesta inciativa està englobada en la campanya de l’Ajuntament de Manresa per millorar l’estat anímic de les persoens durant la oandèmia.  Portes tancades; finestres i cors oberts Ajuntament de Manresa

Si sou de Manresa podeu escriure a aquest email de l’Ajuntament.

vidaalsanys@ajmanresa

 

Els treballadors de Sylicon Valley no volen pantalles a les aules de les seus fills

Pierre Laurent, director administratiu de l’escola Waldorf Peninsula ubicada al bell mig de Sylicon Valley, on el 75% dels alumnes són fills de treballadors de les empreses com Google, Facebook, Apple,… va comentar que els pares  no permeten pantalles al seus a les aules els seus fills.

Atents a la perversió del llenguatge: Xarxes socials ( no són xarxes socials, són multinacionslas que ofereixen interficies per recollir les nostres dades ), tecnologia ( tot és tecnologia, un piano de paret és tecnologia ) quan es refereixen a dispositius electrònics de quatre multinacionals que monopolitzen el mercat.

Però el que em va agradar de Pierre Laurent, va ser la seva precisió en justificar la nociva influència de les pantalles en el desenvolupament dels sentits dels infants, us ho resumeixo:

 • A l’aula no hi ha cap dispositiu electrònic de cap multinacional, hi ha un PIANO sí un piano.
 • Tot és de fusta.
 • La pissasrra de tota la vida.
 • Les pantalles en aquesta edat primerenca dels infants són fatals, els nens han d’interactuar amb els sentits, percebre la física i la química del seu entorn, així els infants descobreixen el món.
 • Si treballem amb pantalles, limitem els estímuls als infants i els desenvolupament de les seves capacitats.
 • Els pares estan sotmesos ha un bombardeig “termo-nuclear” de marketing de les multinacionals davant el qual no poden rebatre la voluntat dels fills de posseir aquests dispositius.
 • Finalment parla del tema de l’adicció, i ens comenta que imaginem que enlloc d’un dispositiu mòvil els teus fills estiguéssin amb una ampolla de whiskey o ginebra,…

Aquí teniu el video del programa sencer.

 

Bibliografia que us recomano:

Com ho faria Google de Jeff Jarvis.

Nens pantalla.

 

Despullant a Google.

He llegit els tres llibres i els recomano molt.

Altrament voldria adreçar-vos a a rticles del mu bloc.

Youtube i la necessitat d’obrir mercats a través de la música

 

 

Orquestra d’iPads i percussió a l’aula de música

Tot i que no sóc molt partidari de les pantalles en l’ensenyament, tard o d’hora els infants hauran de familiartizarse, i en música s’ha de dir que hi ha molts recursos informàtics per desenvolupar la creatvitat. Insisteixo, les pantalles a l’aula de música sí però si el mestre les pot controlar totes i els alumne demostren que gestionen els coneixements amb interfícies dels programes de gestió musical que els hi ofereix el mestre.

Aquí tenim una activitat innovadora, una actuació amb iPads i percussió a primària, repeteixo l’iPad un recurs més, des del meu punt de vista hauria de ser puntual, no ho vull presentar com quelcom a seguir ni un referent, les pantalles són un recurs més i l’hem de gestionar molt acuradament.

Doncs he trobat aquest mestre presentant aquests recursos del programa GarageBand i l’he trobat força interessant, ja que podem començar a iteractuar amb programes d’edició musical que ens serviran per conèixer conceptes com families d’instruments en aquest cas de corda fregada, acords, ritme harmònic, tímbriques,…

Aquí us deixo la web d’aquesta gent https://musichands.co.uk

 

MILLOR ESPECTACLE MUSICAL MAI VISCUT OBESES TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA

Quan Obeses ens va regalar l’emissió del Concert del TNC del final de gira de Monstres i Princeses amb el Cor d’Obeses, vaig recordar que aquell havia estat el millor espectacle musical que personalment mai he viscut, he anat a concerts de Michael Jackson, Bruce Springsteen, Madonna,…artistes que tenen multinacionals de marketing al darrera i són part d’una indústria molt poderosa, i que realment és curiós i agradable de vivenciar un espectacle gegantí de llums, canvis de roba, ja sabeu a que em refereixo…, però la grandesa d’un grup és la connexió, digue’m l’aura que estableix amb els seus seguidros, i a l’emissió del concert de final de gira de Montstres i Princeses d’Obeses el que el públic expresava jo no ho he vist mai en cap grup, aquesta connexió entre públic i artista, aquí radica la llegenda d’aquell concert.

No sóc cap exagerat, tots els que estavem allà quell vespre (el video està molt bé, però els concerts s’han de vivenciar), van viure una experiència d’una dimesió emocional i de gaudi mai viscuda. A poca estona de començar el concert molta gent del públic ja no podia contenir-se asseguda al seu seient, us remeto al meu post sobre i música i moviment on es recorda que la castració del moviment davant l’escolta de música plaent és antinatural, la gent esperanova al grup com mai he vist cap públic, corejaven les cançons, el grup establia una connexió cada vegada més intensa amb els assistents,….fins a arribar a moments de màxima emoció, com ara quan va esclatar L’Ombra sols fuig a la nit,…i aquí ja no va haver-hi punt de tornada tothom ballant i cantant fins al final.

Us deixo aquí el concert i torno a insistir en que el que fa llegendària aquella actuació no és que Obeses interpretés durant més de dues hores tota mena d’estils musicals variats, ni que són músics virtuosos, ni totes les gran cançons que composen,…sino la vivència entre públic i artista, una connexió que no hi ha amrketing ni multinacional que pugui comprar, Obeses és veritat és una relació natural i orgànica entre ells la seva música i els seus seguidor, i la música de veritat és la que arriba al cor, és la que perdura,…Obeses Inmortal.

Reportatge del 9Nou d’Osona sobre el concert

https://el9nou.cat/osona-ripolles/cultura-i-gent/obeses-fa-vibrar-el-tnc-en-el-concert-de-final-de-gira-de-monstres-i-princeses/

Crítica del Concert de la Web La Tornada

Revista La Tornada Crítica del Concert

http://revista.latornada.cat/ca/en-directe-45/obeses

VILABOTS PROJECTE SOBRE MÚSICA I ROBÒTICA PER UN FUTUR MILLOR I MÉS HUMANISTA

L’equip Vilabots que ja acumulen diversos premis, em va convidar a fer una xerrada sobre música i psicologia, amb l’objectiu final d’aplicar els coneixements al seu projecte de robòtica que aquest any ha tornat a quedar finalista a nivell Estatal.

 

View this post on Instagram

 

Segon premi La Caixa

A post shared by Vilabots (@vilabots) on

 

https://www.facebook.com/vilarobots/

 

L’OMBRA SOLS FUIG EN LA NIT LA MERAVELLA DE LA CREATIVITAT MUSICAL

Quan m’estava rehabilitant del meu desgraciat accident cada matí anava a caminar a les 7:30, caminava molt iem posava música un dia es va publicar el disc Zel del grup Obeses, vaig arribar a la peça L’Ombra sols fuig en la nit després d’ahver estat gaudint com mai d’un disc, una meravella increïble,…ai amics però,….quan vaig arribar a aquesta peça em vaig detenir i tot a escoltar amb atenció aquell OBRA D’ART irrepetible, una peça que no vull analitzarla, tan sols vull GAUDIRLA, una de les meravelles musicals més grans que ha parit mai l’ésser humà, un nou UNivers per la creativitat musical.

Només volia retre un petit homentage a una peça que va marcar un abans i un després en el meu concepte de creativitat musical.

Gràcies Mestre Arnau Tordera I, gràcies Obeses i Herois per gaudirla a cada concert.

 

AUDIOS DE LES MELODIES I BASES NSTRUMENTALS DEL LLIBRE PARTITURES DE L’ARC DE SANT MARTÍ AMB MAIRA ESPRIU

Aquí teniu TOTS els audios del cançoner Partitures de l’arc de Sant Martí:

 • Escolteu la melodia amb la veu de la Maira.
 • Podeu parlar del significat de la lírica.
 • Tipus de compàs.
 • Podeu aprendre diverses entrades de compàs.
 • Concepte d’anacrusi.
 • Concepte de la polsació.
 • Podeu posar els audios a l’aula i cantem tots junts.