LA DESBANDA ROCK CONTRA EL PARKINSON

ARTICLE: https://valenciaplaza.com/Vivir-el-parkinson-desde-un-grupo-de-rock-esto-es-La-Desbanda

FACEBOOK – https://www.facebook.com/ladesbanda/

Aquest grup de músics de València s’ha agrupat per FORMAR UN GRUP DE ROCK, el seu vincle és qu eestan diagnosticats de Parkinsosn.

He llegit que un dels components va anar a fer musicoteràpia i que no li va agradar gens, m’agradaria preguntarli quina experiència va tenir perquè no li agradés, emperò com sempre comento la paraula musico-teràpia te un ventall infinit de possibilitats, jo crec que hi ha una tendència dels musicoterapeutes a encabir les sessions en una estructura de protocl molt acadèmica i hem de trencar aquesta tendència, el que fa aquest grup de persones és un gran exemple.

Oliver Sáez és un músic que ofereix classes de música a persones amb necessitats especials i és el que coordina aquest grupl La Desbanda. Un dels primers factors de benestar que ofereix la creació d’aquest grup de rock és la socialització i compartir experiències amb persones que pateixen el teu mateix diagnòstic atravé d’una activitat lúdica com la música, en el reportatge parlen que la música tan sols estan pensnat en gaudir, en canvi en un treball de 12 hores sempre pensaven que podia sortir malament, us podria remetre a l’article del sistema fisiològic de recompensa que provoca la música .

Barret Films, productora valenciana que ya ha trabajado anteriormente con la musicoterapia, pero con persona con Alzheimer (Las voces de la memoria).

Un dels ususaris comenta que el seu metge li va dir que “no podia tocar la bateria”, al cap d’uns dies hi va tornar mostrant un video on tocava la abteria.

Els components del grup remarquen la importància de les emocions positives quan estan desenvolupant aquest projecte de Banda de Rock.

Un altre dinàmica important és buscar la complicitat i voluntats d’altres institucions, en aquest cas l’Ajuntament de València, el noi de l’estudi de gravació,…. És molt important cercar agents socials que col.laborin i donin empenta als projectes.

Finalment dir que aquest grup tindrà un documental per part de la productora Barret Films de València i que s’estrenarà el Dia Mundial del Parkinson a l’Ajuntament de València.

Productora: Barret Films – https://barret.coop

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *