Sessions i activitats de Musicoteràpia al 15è Campament d’estiu del CEIB de Barcelona

He estat realitzant sessions de musicoteràpia al 15è Campament d’Estiu del CEIB de Barcelona, aquest any encara ha estat molt més increïble ja coneixia el lloc, fascinant aquí teniu el link del meu post de l’any passat . Vull agraïr a la Bàrbara Viader la seva confiança i tot l’equip de professionals vocacionals absoluts per aquest 15 de dies de convivència en una expeiència inimaginable, fer 8 hores de musicoteràpia al mig de la natura,….Una meravella.

Us explico una mica quina he concebut les sessions  durant la setmana:

  • El factor més important és que els nens vinguéssin motivats i contents, si hi ha estrés no hi ha aprenentatge, si ho fem jugant aprenem molt millor.
  • Molt important demanar sempre la seva cançó “bandera” o la que els hi ve més de gust escoltar, estem crant un vincle entre terapeuta i nen i de pas els estem motivant.
  • Sempre o quasi sempre que he pogut donar-hi un caire de joc a les activitats musicals.
  • El nen desenvolupa l’acció la major part del temps de la sessió, no el musicoterapeuta, fins hi tot la cançó de benvinguda he ajudat a alguns nens a tocar la guitarra i que la cantéssin ells mateixos.
  • A l’inici de setmana he programat quasi sempre activitats d’un caire més motriu, on treballem la sensorialitat protopàtica, la sensorialitat epicrítica, he fomentat el desenvolupament de la lateralitat creuada, hem caminat amb la velocitat de polsació de les peces, … És important estimular tot l’aparell motriu i no sobreesforçar.
  • Cantar tant com poguéssin, és una de les demandes de les sessions “canteu i gaudiu”, així generem oxitocina, oxigenem,… entre d’altres molts beneficis.
  • Emocions i música, en una altra activitat hem parlata sobre emocions i com la música ens fa sentir emocions, una bona preparació perquè els nens expressin que els fa posar tristos, rabiosos, que els fa fàstic, de que tenen i por i finalment que els posa contents.

Bé aquests són petits apunts del tarannà de les sessions de musicoteràpia durant el Campmanet d’estiu 2019 del CEIB de Barelona.

Moltes gràcies a tots els professionals que fan possible aquest increïble campament.

 

 

View this post on Instagram

 

CONEGUEU EL CENTRE D’ESTIMULACIÓ INFANTIL DE BARCELONA

https://ceibarcelona.com/

http://www.rtve.es/alacarta/videos/tres14/tres-14-estimulacion-temprana/614140/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *