Ajuntament de Barcelona Agència de la Salut Pública Barcelona Salut als Barris i Joan Capafons Pla de barris Música com factor de benestar psicosocial

Avui he començat una col.laboració amb l’Agència de la Salut Pública de l’Ajuntament de Barcelona en l’àmbit del Plà de barris, a l’Escola de la Salut de la Gent Gran del barri de la Trinitat Nova, on la MÚSICA com bé saben és  un factor de benestar psicosocial.

La primera sessió de psiologia i música ha estat a l’Escola de la Salut de la Gent Gran del barri de la Trinitat Nova. Moltes gràcies a totes les persones per la vostra bona predisposició a gaudir de la sessió de musicoteràpia, un matí genial,…

Quins beneficis hem observat en la sessió d’avui:

  • Socialització, evitem la reclusió de les persones grans.
  • Ens reunim per desenvolupar una activitat lúdica un dia entre setmana al matí.
  • Evocació de records agradables i emocions satisfactòries.
  • Debatre idees i conceptes socials através de les líriques de les peces.
  • Que cada aprticipant aportés anècdotes relacionades amb els artistes i les cançons.
  • Ballar amb llibertat.
  • Cantar amb llibertat.
  • He explicat molt breument aspectes neurològics de la música.

Moltes gràcies a l’Anna Pérez de l’Agència de la Salut Pública de Barcelona per la seva confiança i totes les persones que han sabut gaudir de la sessió aquest matí de divendres..

 

L’Ajuntament té previst iniciar 6 noves Escoles de Salut per a la Gent Gran

L’Ajuntament de Barcelona comptarà amb 18 Escoles de Salut per a la Gent Gran un cop doni inici a sis més que té previstes. Aquests projectes són eines incloses dins les estratègies que inclou Barcelona Salut als Barris (BSaB), un dels programes que ha desplegat la ciutat amb l’objectiu de reduir les desigualtats en salut entre el veïnat i que actualment ja està implantat en 23 barris de la ciutat. Les sis noves escoles que s’aniran obrint al llarg de l’any es realitzaran als barris de La Marina, Sant Genís dels Agudells, el Turó de la Peira, Gòtic, Trinitat Nova i Verneda i La Pau II.

Els promotors de les escoles expliquen que aquestes volen fomentar el vessant comunitari, i per això la gestió es fa de manera compartida i participativa entre diferents agents i entitats de cada territori. Tres de les escoles (Barceloneta, Sant Andreu i Vallcarca) han estat impulsades per un Centre d’Atenció Primària (CAP), mentre que la del Poblenou és fruit del Pla de Desenvolupament Comunitari que hi ha al barri. Les altres vuit iniciatives que estan en actiu són les de Raval, Casc Antic, Bon Pastor, Besòs i Maresme, Guineueta, Verneda i la Pau I, Roquetes i Verdum.

En dos anys, BSaB ha passat de 10 a 23 barris, estenent-se cap a aquells que es troben en una situació més desfavorida, i ha iniciat noves línies d’intervenció. La població d’aquests 23 barris, i per tant usuaris potencials dels programes, és de 360.000 persones. En conjunt, la dotació econòmica que destinarà l’Ajuntament de Barcelona passarà dels 514.112 euros de 2015 als 1.489.225 euros previstos l’any 2019, quan acabi el mandat. En total s’invertiran en salut comunitària 5,1 milions d’euros en quatre anys a Barcelona.

Ajuntaments de Catalunya si voleu prendre’n nota….aquí teniu el meu contacte:

Email: joancapafonspsicologia@gmail.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *