Multinacionals tecnològiques i Zoombies digitals

Les multinacionals tecnològiques ens han convertint en zoombies digitals, sino us ho creieu mireu al vostre voltant i veureu quanta veritat hi ha en aquesta afirmació que us dic.

Ahir Televisió de Catalunya va emetre un reportatge de gran qualitat on il.lustrava sobre aquesta nova plaga epidemiològica que estem acceptant amb normalitat i que és una de les addiccions més perverses del nostre temps creada per les multinacionals etcnològiques.

http://www.tv3.cat/videos/5585176  – Link al programa 30 Minuts No puc viure sense tu

Adolescència

Els telèfons mòvils són una eina bàsica de “socialització” pels adolescents, els especialistes alerten que el principal ris és quedar fora. En els grups de Whatssup és important que hi siguin tots els nens, i és feina dels pares parlar d’aquests temes, com per exemple perquè hi ha 20 nens que no estan al grup de Whatssup.

Les relacions tenen dimensions, i que hi hagi 400 likes, no vol dir que aquests 400 likes es converteixin en 400 persoens que vulguin anar amb tu al cinema.

Els adolescents volen ser “popus” ( popularitat ) i això avui en dia es mesura amb el número de likes que hi ha a Instagram.

El grup de pares d’adolescents d’un grup de Whatssup es pot posar d’acord i establir que tots els mòvils seran requisats a una hora determinada i prohibir whatssapejar, el que és dur que un sol adolescent es quedi sense mòvil a una hora concreta.

Relacions sentimentals

Tinder, Meetic,…aquestes interfícies que serveixen per quedar amb una persona entendreu que estan canviant la forma de relacionarse de moltes persones en el moment de cercar una relació de parella o una trobada per altres temes. Com molt bé afirma una de les usuàries d’aquestes app’s l’Anna Tirado, “aquest chute d’adredalina d’una cita a cegues” és el que excita, aquesta sensació  l’he recollit en un post sobre l’anticipació dopaminèrgica en la música de la Universitat McGuill de Canada, que és extensible a les màquines escurabutxaques,…no saps que passarà i això et dona el pic dopaminèrgic, després sempre vé la baixada d’aquesta dopamina en el sistema de recompensa del cervell.

Neuropsicologia

La pantalla ens dona “protecció”, intimitat i inmediatesa respecte a la relació comunicativa real, al teclejar no veiem les reaccions facials i expressions corporals de l’altre.

Apareix un nou concepte com és la infidelitat exclusivament virtual, emperò moltes vegades passa de virtual a real i les parelles poden descobrir les infidelitats dels altres, a més com ens comenta una persona afectada i que és força interessant és com ubicarte en el pensament més íntim de l’altre i t’adones dels sentiments relas ocults de la teva parella, una sensació molt dura si estimes de veritat i tenies plena confiança en la teva parella, el fet de percebre visualment els misstages.

Seguint amb neurologia, el so de l’avís de Whatssup està associat a quelcom recompensant a quelcom divertit, un conegut o amic diu quel com divertit en un grup d’oci.

Les multinacionals tecnològiques, us prohibeixo que digueu Xarxes Socials, tenen psicòlegs experts en persusassió tecnològica, usabilitat, psicòlegs de la percepció,….

El córtex frontal, la part del cervell més nova en l’evolució de l’ésser humà, la part més racional, no actua de forma racional enfront dels estímuls del mòvil, estem sotmesos a un comportament guiat per les multinacionals tecnològiques.

La capacitat d’aprofundir en una sola tasca com ara, llegir un capítol sencer d’un llibre està cada vegada més lluny de la mitjana de més gent, ens distraiem amb les interfícies de le smultinacionals tecnològiques.

Una de les conductes més irritants i de mala educació és estar amb una persona i aquesta sense mantenir comunicació real amb tu sino establint comunicació virtual, és molt desagradable, fins i tot insultant tal i com es diu en el reportatge, gràcies ja no em sento tan malament, hauria de pensar en l’aquí i l’ara, estem establint comunicació real i res més que real. Els experts diuen que és una conducta evitativa d’una realitat que no ens agrada.

Menthal Balance app de la Universitat de Bonn per mesurar l’ús del mòvil, creat per psicòlegs informàtics.

Conducció

Desbloquejar la pantalla del mòvil mentres conduïm impliquen 70 metres de conducció sense atenció plena.

Marcar un número de telèfon annat a 80 km/h distreu l’atenció durant 180 metres.

Escriure missatges fa que no tinguem atenció uns 400 metres.

Hi ha unes imatges esgarrifoses d’un accident causat per la manca d’atenció d’un conductor degut a la manipulació del seu dispositiu mòvil. Aquests aparells afavoreixen la impulsivitat degut a la inmediatesa de la comunicació.

Molt bé, com a conclusió personal us voldria dir que penso que som víctimes de conductes neuropsicològiques guiades quotidianes creades per psicòlegs informàtics de multinacionals tecnològiques del govern dels Estats Units d’Amèrica del Nord per tal de controlar poblacions i societats, així com en segon terme utilitzar tota la informació per obtenir ingressos per publicitat i anar mantenint aquest global mind control.

Atents al concepte Cibernètica: https://en.wikipedia.org/wiki/Cybernetics si us plau llegiu per alliberar-vos.

Us recomano llibres, a veure si sou capaços de dedicar-vos a la lectura plaent:

Desnudando a Google from Alejandro Suárez on Vimeo.

Kevin Larson: The Art and Science of Reading from Nerd Nite Seattle on Vimeo.

 

Professionals que apareixen en aquest reportatge del 30 Minuts de Televisió de Catalunya:

Manuel Armayones, professorde psicologia i cie`ncies de l’esducació de l’UOC.

José Luís Molina: professor d’antropologia de la UAB.

Josep Matalí: coordinador unitat conductes addictives Hospital Sant Joan de Déu.

Alexander Markowetz: Autor del llibre Burnout Digital, Unversitat de Bonn.

Francesc Núñez: expert en sociologia de les emocions, proessor de la UOC.

Mati Segura: psicòloga i terapeuta sexual i de parella.

Mara Dierssen: neurobiòloga del Centre de Regulació Genòmica.

Modesta Pousada: professora de psicologia de la UOC.

Genís Roca: expert en transformació digital.

Joan Vinyes: coordinador piulades

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *