Programa de musicoteràpia per gent gran Casal de Barri Font d’en Fargues

El casal de Barri Font d’en Fargues d’Horat Guinardó, Barcelona ( Barcelonès ) ens va demanar desenvolupar un programa de musicoteràpia per gent gran. L’horari programat foren els divendres 26 de Febrer, 4, 11 i 19 de Març 2016.

Com bé tots sabeu la importància de l’historial musical és fonamental, doncs aquesta fou la primera acció del programa, que tothom ens havia d’explicar la seva relació amb la música al llarg de la vida, us remeto al post del David Huron professor de la Universitat de Texas.

En diverses activitats fomentem molt la creativitat de les persones assitents al taller, amb substitucions líriques,…

En aquest taller varem fer servir el nostre “famós” paracaigudes de l’Arc de Sant Martí amb el que proposem vàries activitats, bàsicament de nivell motriu.

Us deixem llista de reproducció utilitzada en el reconeixment de Bandes Sonores Originals, amb l’objectiu de treballar memòries reminiscents i drenatge emocional. Una activitat que us pot semblar molt prototípica però si es fa de manera professional és molt enriquidora per tothom, insisteiso nosaltres no cenrtem tot el programa de gent en la nostàlgia, emperò sí que un cert moment és interessant.

El més emocionnat de tot va ser l’últim dia quan ens varem acomiadar, quan algunes persones se’ns van atansar molt emocionades amb llàgrimes als ulls i ens deien que havíem gaudit tant, a mesura que anem fent anys pot començar a entendre la importància magnànima a nivell emocional de la música, doncs ens evoca molt vívidament i emocionalment persones que ja no hi són i que hem estimat, records de joventut,…com bé sabeu el procés psicològic és la nostàlgia ( entre d’altres ).

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *