Juan un alumne extraordinari amb uns excel.lents pares

Benvolguts, us voldria descriure les capacitats que estem desenvolupant al Juan al Centre d’Estudis Musicals María Grever, el Juan és un nen de 5 anys diagnosticat amb el transtorn de l’espectre autista i derivat a classes de música per la pediatra Marta Martínez,  Juan un nen únic, individual i especial, i que ha fet una evolució increïble des de que els seus excel.lents pares van decidir apuntar-lo i acompanyar-lo a classes de música. A dia d’avui fa 5 mesos que assisteix els dilluns a música, va començar amb 30 min.  hem hagut d’ampliar la durada a 45 min. degut a que el nen gaudeix de totes les activitats i aprèn molt ràpid. Al principi la nova activitat, l’aula, el professor,…tot eren canvis pel nen i evidentment s’havia d’anar habituant, jo l’havia d’anar coneixent i per això la presència dels pares a les classes és i serà vital, ja que interpreten totes les conductes del nen i te l’expliquen que vol comunicar amb aquella conducta i aquesta aportació no té preu, altrament els pares participen activament d’una activitat plaentera i lúdica amb el seu fill.

A l’inici de les classe el Juan rebutjava el contacte físic amb el musicoterapeuta ( o sigui jo ), a dia d’avui es deixa col.locar els dits sobre les tecles del piano, es deixa abraçar quan el felicites, manté el contacte ocular,…Els pares en l’entrevista inicial ja m’havien deixat veure uns videos on el Juan mostrava una habilitat extraordinària amb l’iPad i app’s musicals.


 

El dilluns 24 d’Octubre el Juan va demostrar la seva gran capacitat musical cantant i tocant a l’hora el Sol, solet, tots el que sabeu de la complexitat de tocar i cantar l’hora entendreu la magnitud de l’avanç que el Juan mostra, i una vegada més agraeixo i destaco tot l’actitud dels pares perquè el Juan aprengui id esnevolupi la seva capacitat musical.


 

Les sessions comencen sempre amb la cançó de benvinguda que a dia d’avui s’ha convertit en el blues de la benvinguda on el Juan fa una quarta justa amb Re i Sol i porta la polsació mentres jo toco el walking del baix, cantem “ A Juan le gusta la música y a sus papas también “.

 

Hem après l’escala de Do Major al piano i també a ordenar les campanes musials de colors que són l’escla de Do Major, el més increïble és que el Juan després de 15 dies sense fer classe va recordar perfectament l’ordre de les campanes i va ordenar-les fent l’escala de Do, varem pensar que era memòria visual, emperò al final quan la campana de Do vermella té el mateix color la campana de Do octava alta la fa sonar i escull la correcte, o sigui la conclusió que a part de memòria visual ha de tenir memòria auditiva.

Fem bombolles musicals, una activitat que ja he descrit en posts anteriors on el pare bufa el dispensador de bombolles de sabó i el nen ha de demanar que li fagi més bombolles, així desenvolupem la comunicació del nens.

Plomes musicals

Però amics meus el fet més extraordinari que mai he viscut va ser a la sessió d’ahir quan li vaig preparar una partitura adaptada amb punts de colors i uns gomets de colors a cada tecla del pinao com podeu veure a la imatge. Tan sols li varem posar la primera línia de la partitura adaptada i el Juan sense dir-li res absolutament va començar a tocar la peça, al reconèixer el que estava tocant la va acabar tocant tota sencera,…simplement INCREÏBLE, vai anar a cercar el director Ernesto Briceño perquè vivenciés aquest fet extraordinari.

Quan les oques van al camp Partitura adaptada

Partitura adaptada Quan les oques van al camp

El moment més INCREÏBLE QUE he viscut mai ensneynat a un nen, dobleguem el paper i li mostrem la primera línia, el nen comença a tocar sense que ningú li hagi donat cap instrucció i sense dir-li quina peça era, com que ja la coneixia l’ha finalitzat.:

 

Un èxit, en Juan va interpretar 2 peces a l’audició final de curs davant de molta gent. Moltes Felicitats !!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *