Ofrena a les IV Jornades Catalanes de Musicoteràpia Taller familiar musical per nens TEA amb Maira Espriu

Dissabte 16-4-2016 de 12:15 h. a 13:15 h. juntament amb Maira Espriu varem OFRENDAR un taller als assistents de les IV Jornades Catalanes de Musicoteràpia on varem tenir l’assitència de professors d’educació especial, personal de l’Hospital de Sant Joan de Déu i professionals i estudiants interessats en la música aplicada de form aterapèutica al transtorn de l’espectre autista.

Varem voler focalitzar molt l’atenció en la importància del benestar psicològic que suposa la possibilitat de que les families puguin accedir i gaudir a una activitat com aquesta en una entitat formal com el Centre d’Estudis Musicals María Grever. El motiu d’aquesta inssistència és que la realitat social ens retorna un feedback negatiu on els nens no són acceptats en casals d’estiu, colònies, activitats extraescolars,…els motius van des d’argumentar que caldria un vetllador només per aquest nen i que no hi ha pressupost associats també a una manca de formació dels educadors.

Varem descriure altrament les activitats musicoterapèutiques que més han suscitat l’interès dels nens de l’Associació TEAcords durant aquest primer trimestre del 2016 i que han servit per fomentar tots els objectius terapèutics com ara el desenvolupament del llenguatge expressiu, atribució d’intenció amb els altres, contacte físic, contacte ocular, focalització de l’atenció,…L’interès que mostra el nen en certes activitats és el que ha de fer repetir en posteriors sessions aquestes activitats i desenvolupar-les per tal d’assolir objectius terapèutics.

Un exemple que varem desenvolupar en el taller va ser l’exercici Bombolles Musicals, a les primeres sessions els pares bufaven bombolles i els nens havien d’explotar-les, en posteriors sessions i degut a la mostra d’interès varem decidir, que els pares bufessin una sola vegada tanquéssin el dispensador i els nens haguéssin de verbalitzar ” vull més bombolles “, ” o més bombolles si us plau “,….

Volem agraïr a tots els assistents al taller la seva predisposició i bona voluntat a compartir experiències sobre musicoteràpia i autisme. Se’ns va fer molt i molt curt esperem poder tornar a realitzar el taller amb més temps.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *