iPad App’s per persones amb Transtorn de l’Espectre Autista i llenguatge no verbal

Benvolgudes families, l’altre dissabte durant el desenvolupament del taller de música amb l’associació TEAcords al Centre d’Estudis Musicals María Grever el nen I. “va voler sortir“, en aquell moment varem dirigir-nos al passadís on hi ha un sofà, el nen s’hi va estirar i els pares l’acompanyaven juntament amb el Giusseppe que tocava la guitarra alumne de pràctiques de la Universitat de Barcelona. Varem disposar una taula petita amb amplificadors connectats a un iPhone enfront del nen, vaig fer que els pares gravessin notes de veu curtetes amb instruccions o preguntes “I. sientate bien” “Qué música quieres escuchar ?“,… així l’I. escoltava amplificada la veu dels pares, era el propi nen el que manipulava l’iPhone i les notes de veu, ja era conscient que aquests nens tenen cert interés en la informàtica, pel que em vaig decidir a cercar App’s que puguin ser d’utilitat per facilitar la comunicació. Hi ha moltes families i educadors que utilitzen els pictogrames per comunicar-se amb el nen, emperò l’iPad és una eina molt més poderosa. El “perill” de l’iPad és que és molt cridaner i hem de ser els adults els que controlem l’aparell.

Altrament parlant mb els pares d’un nen amb TEA em van comentar que aquestes app’s poden fer l’efecte invers, és a dir inhibir la parla del nen, que ells sempre van preferir que el nen parlés sense cap ajuda de cap dispositiu, sempre és importantíssim escoltar als pares.

En aquesta entrada us voldria mostrar alguns exemples de com alguns professionals utilitzen l’iPad amb nens amb TEA.

Aquí veureu una App que es diu Answers YES/NO HD i que té moltes més possibilitats com veureu al video de sota.

Aquí us deixo una conferència de:

Lauren Meatty,
Schwartz Center for Children, North Dartmouth, MA
Children’s Physical Developmental Clinic

Enllaç a les App’s per fomentar la comunicació amb persones amb llenguatge no verbal:
 Us deixo aquest document on les app’s estan categoritzades en fucnió dels aspectes que volguem treballar:

El uso Tabletas en tratamientos TEA

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *