Musicoteràpia en paràlisi cerebral infantil

Dilluns 19 del 2015 juntament amb Ernesto Briceño varem fer 3 sessions de musicoteràpia al CEE Francesc Bellapart de Sabadell. Van ser 3 sessions de 55m amb nens i nenes amb plurideficiències, vareme star  de 10:00 a 13:00h, i eren grups d’infantil i primària. Els grups constaven de 4 a 6 nens segons el grau de pluridiscapacitat. En les dues primeres sessions teniíem una mestra de suport. Les sessions es van desenvolupar a l’aula de música que estava molt ben preparada i per tan es disposavem de tot el material necessari per desenvolupar sessions.

En aquesta sessió col.locavem els nens  en cercle, ja que tots anaven en cadira de rodes, disposavem d’un teclat que ens permetia interpretar algunes peces emperò en aquest tipus de població us recomano que utilitzeu la guitarra amb l’objectiu de poder-vos apropar físicament als nens postrats a les cadires de rodes, us permetrà establir contacte visual, algún nens podrà pinçar les cordes de la guitarra i sentir les vibracions del cos de l’instrument. Varem començar amb una cançó de benvinguda dient el nom propi de cada nen i intentant que ells repetissin el seu nom. Altrament lligavem canalleres amb cascabells als canells i als turmells en funció de la movilitat, els hi repartiem campanetes de colors que podien agafar amb la mà i fer-la sonar quan li deiem el nom propi. Altrament varem desmuntar un metal.lòfon de colors i repartiem una llàmina a cada nen perquè quan li ensenyessim el color amb una cartulina pogués llençar la peça al terra i fer la nota amb l’impacte de la llàmiba al terra. També varem disposar instruments de percussió adequats a la movilitat de cada nen, els hi col.locavem les baquetes a la mà. A l’últim grup que tenien més edat fins i tot varem poder interpretar un blues senzillet i els nens l’acompanyavem portant la pulsació amb instruments d epercussió.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *