Neurocirurgia “musical” en Parkinson

Neuromodulation for Movement Disorders & Pain

Neuromodulation for Movement Disorders & Pain

Brad Carter, un músic i actor californià de 39 anys, es va sotmetre dijous passat a una cirurgia cerebral per solucionar un tremolor involuntari a les mans. Patia des del 2006 la malaltia de Parkinson, que li impedia fer la seva feina i practicar la seva gran passió: la música. “Vull gravar i vull tocar en directe una altra vegada, per tant, espero que això m’ajudi“, va dir als mitjans abans de la intervenció.

Conegueu la història d’en Brad:

El doctor Nader Pouratian, del Centre Mèdic d’UCLA, als Estats Units, va ser l’encarregat de l’operació que va estar despert tota l’estona. D’aquesta forma, va poder parlar amb l’equip mèdic i fins i tot provar les seves millores amb la guitarra tocant una de les seves cançons. Això sí, per a la preparació de la cirurgia el pacient va rebre anestèsia. Us deixem un video perquè conegueu a fons  UCLA Neurosurgery i el seu programa:

Posem un elèctrode en una part molt específica del cervell i mantenim el pacient despert durant la cirurgia per assegurar-nos que trobem el lloc correcte i el tremolor s’atura“, va explicar el doctor Pourtain. Segons va dir, va ser el mateix músic qui va preguntar si podia portar l’instrument a la sala d’operacions.

Encara que l’èxit no estava assegurat, el resultat de la cirurgia de Carter va ser positiu. Tot i així, la curació de la seva malaltia no serà total sinó que simplement servirà per suavitzar i controlar els tremolors, i això li permetrà recuperar les seves habilitats i tornar a actuar.

Milers d’internautes van poder seguir en directe l’operació i conèixer-ne tots els detalls a internet. El Centre Mèdic d’UCLA va publicar a la seva pàgina de Twitter i en altres xarxes socials diverses imatges i vídeos, tant de Carter com de l’equip de metges, amb la intenció d’ajudar així que els futurs pacients perdin la por a sotmetre’s  al procediment. Als Estats Units, uns 10 milions de persones tenen habitualment tremolors i més d’un milió pateixen la malaltia de Parkinson.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *