José Manuel Gil va recuperar el seu fill de lesions cerebrals greus

El viaje de Luís despertant del coma amb música

José Manuel Gil, pare de dos fills, empresari i enginyer de telcomunicacions i estudiant de música ens explica en una entrevista a la contra de La Vanguardia del dia 6-1-2014, com l’amor i la força d’un pare són imparables quan es tracta de salvar la vida del fill. Des del CEM María Grever volem expressar que més enllà dels aspectes neurològics que podem conèixer de la vivència d’aquesta familia, la narració ens ha deixat impactats esborronats, i amb un optimisme desmesurat per afrontar el dia a dia, senyor Gil i familia gràcies per compartir aquesta vivència de vida tan humana i tan plena d’amor, sou un exemple de que la vida és bella i està plena de grans persones.

El viaje de LuísEl Luis va patir un accident que el va deixar clínicament mort, els metges de la UCI  van comunicar al pare que era un cas perdut, després de l’impacte inicial el senyor Gil que estava inmers en l’estudi de llibres que abordaven el funcionament del cervell va pendre la decisió que seria ell qui s’encarregaria de la rehabilitació del Luis, qui millor podia ser,….Després de set dies el seu fill ja respirava sol i li havien retirat la sedació i els metges van dir que calia estimular-lo. El senyor Gil va decidir que estimularia els cinc sentits:

– tacte – esprai d’aire comprimit glaçat.

– vista – bateria de 12 volts i díodes lluminosos led.

oïda – música amb reproductor, altaveu i micròfon, i pareu molta atenció a aquest fet perquè aquí trobem una referència que us hem anat descrivint al llarg de molts posts, el senyor Gil va fer escoltar al seu fill música que ja coneixia, altrament va fer que el seu fill escoltés la veu del pare ( us volem remetre a l’estudi de naixaments prematurs de Joanne Loewy on parla de com els neonats es relaxen amb la veus dels pares ).

L’intenció del senyor Gil va ser sobreexcitar el cervell del seu fill, calia recuperar funcions cerebrals amb la màxima celeritat, ens comenta el senyor Gil que ell no es va inventar res, que està escrit en molts llibres de neurologia però que no s’aplica.

Se sap que l’exercici vigorós fa que sorgeixin noves neurones ( neurogènesis ) al cervell, fomenta les connexions neuronals noves per suplir les que s’han destruït en el períod d’hipoxia, i si hi afegeixes exigència d’habilitat, fer esport o tocar algún instrument fas trebalalr el cervell neurològicament. Altrament si un estructura cerebrla no funciona correctament i se’l força a funcionar el cervell es configura perquè funcioni.

Destacar que el seu fill va seguir un programa de 14 hores diàries de rehabilitació,que en els casos d’hipoxia es preveu un any de marge per rehabilitar funcions cerebrals.

El viaje de Luis

El viaje de Luis clicka per comprar el llibre

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *