Música i memòria amb el neuròleg Daniel Levitin

Què ens diu la música sobre la memòria ?

– Les tres principals són: emoció, precisió i coneixement.

Daniel Levitin ens comenta que tenim molta gent en residències d’avis, en residències de gent amb Alzheimer que ho han oblidat tot sobre les seves vides, fins i tot el seu nom propi, emperò recoden músiques de quan eren adolescents. El factor principal és l’emprenta emocional lligada en aquell record.

Quant a la precisió de la memòria, podem fer escoltar una peça a una persona amb demència i recordar detalls precisos d’aquella peça musical. Que escoltin una part de la peça i sabran anomernar-la, cantar-la, detalls,…

La música ens permet codificar el coneixement, a la prehistòria la transmissió de coneixement es realitzava amb cançons, informació important per a la supervivència, avui en dia encara tenim vestigis d’aquesta tradició ancestral, molts nens aprenen amb música (taules de multiplicar, l’alfabet,…

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *