Valorie Salimpoor, que fa que una cançó ens agradi,… i la comprem ??!!

Aquí us deixem una imatge d’una de les grans investigadores sobre música i cervell, Valorie Salimpoor de l’equip d’en Robert Zatorre al McGill University’s Montreal Neurological Institute in Canada, on s’analitzen les àrees cerebrals implicades en el fet de que una cançó esdevingui una cançó preferida per nosaltres.

Tenim:

Córtex temporal superior, on hi “emmagatzamem” plantilles de música escoltada amb anterioritat, importància de l’entorn cultural, les plantilles de música també estan lligades a una prt emocional important.

Córtex frontal inferior, trobem processos de seqüenciació d’alt nivell.

Nucli Accumbens, sistema de recompensa i rpedictibilitat.

Amígdala i Córtex medial prefrontal, processament emocional i valuació d’alt nivell d’estímuls abstractes.

Segons Valorie Salimpoore “El que fa la música tan emocionalment poderosa és la creació d’expectatives. L’activitat en el nucli accumbens constitueix un indicador que les expectatives es van a complir o superar i en el nostre estudi trobem que la major activitat es veu en aquesta àrea del cervell mentre que les persones estan escoltant la música, més diners estan disposats a gastar “.

En altres paraules, el cervell assigna valor a la música a través de la interacció de l’antic circuit de recompensa dopaminèrgic, que participen en el reforç de les conductes que són absolutament necessàries per a la nostra supervivència com menjar i el sexe, amb algunes de les regions més desenvolupades del cervell, que participen en avançada processos cognoscitius que són únics als éssers humans.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *