Manuel Martín-Loeches, conferencia sobre música, cerebro y comportamiento social en NeuroConcerts Universitat de Barcelona

“El cíngol anterior és una de les a penes 4 zones que més s’activen quan se sent un plaer intens a escoltar música, i resulta ser una zona primordial del cervell social (potser la més important): el jo, el altres, les meves intencions i les dels altres conflueixen en aquesta petita zona del cervell que s’activa quan sentim plaer escoltant música. Què millor vincle entre el social, lo personal i la música? Amb el plaer musical a més, es desactiven zones que tenen a veure amb l’agressivitat, la por o la ira: aquesta és una altra vinculació crucial entre la música i el social. ”
Importantíssima aportació per a tots els psicòlegs i musicoterapeutes.

Cíngul anterior.

2 respostes

Trackbacks i pingbacks

  1. […] que ens evoca molt bons records, s’inhibeix la por i l’agressivitat, (us recomanem el post amb Dr. Martín-Loeches), la percepció del dolor queda inhibida per tota l’activitat  del cervell, que com bé […]

  2. […] Quan fem sessions de musicoteràpia amb persones amb autisme, és molt important establir objectius terapèutics dirigits a optimitzar la interacció social, donat que aquests subjectes presenten dificultats en les àrees de: socialització, comunicació i comportament (repertori restringit d’interessos i comportaments). La música ofereix un marc estructurat de predictibilitat i, per tant, seguretat. A més, les àrees cerebrals que ténen a veure amb la por i l’agressivitat es veuen inhibides, facilitant la interacció social (veure article del psicobiòleg Manuel Martín-Loeches). […]

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *