Musicoteràpia i emocions amb el Dr. Oliver Sacks

En aquest video de la Columbia University Center veureu el neuròleg OLiver Sacks, explicant que de petit a ell li agradava tocar música de Bach, per tan com ja hem explicat moltes vegades en aquest blog, el Dr. Sacks va crear uns lligams emocionals amb aquesta música, que l’han acompanyat al llarg de la vida.

Analitzaran un scanner cerebral a partir de l’estimulació amb música de Bach i música de Beethoven que guarden una certa similitud quant a la forma, emperò com demostrarà el scanner els resultats són absolutament diferents. Quan el cervell del Dr. Sacks processa música de Bach hi ha un activació de la aprt dreta de l’amígdala, implicada en en les emocions com ja sabeu, en canvi amb la música de Beethoven, no hi ha aquesta activitat.

En un altre moment de l’expereiment el Dr. Sacks no sap a quin compositor correspon les dues peces que està escoltant, si a Bach o Beethoven, emperò analitzant el scanner veiem que l’activitat cerebral és molt més àmplia amb la música de Bach que la de Beethoven. La conclusió és que el cervell pot diferenciar-ho però el Dr. no ho verbalitza.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *