Daniel Levitin extracte de la conferència The world in six songs

– Els neandertals tenien una forma de comunicació musical, tenien variacions en el to i el ritme, no tenia paraules, però tenia una prosodia que permetia comunicar fets emocionals.

– Els ximpazees es comuniquen també amb alteracions del to i del ritme, és una comunicaó holísitica.

– La música ens produeix sensacions d’alegria, tristor, joia, sentit de pertinença a un grup,…i tothom ho ha experimentat al llarg de la seva vida.

– Sabieu que l’única espècie de mamífers que pot coordinar el seus moviments amb la el ritme musical és l’espècies humana ?.

– Gràcies a les tècniques de neuroimatge, quan li diem a una persona que s’estiri per realitzar-li una tècnica de neuroimatge, quan escolta música s’activa la seva àrea primària motora, li costa molt a una persona tot i estar estirada estar quieta, vol seguir el ritme.

– Gràcies a les tècniques de neuroimatge sabem que quan estimulem amb estímuls auditius una persona les àrees filogenèticament més antigues, com ara el cerebel, el tronc de l’encefal, el pont troncoencefàlic s’activen abans que les filogenèticament  menys evolucionades, com ara l’àrea del llenguatge.

– Al llarg de la història la música ha anat unida sempre al ball, no ha estat fins ara que s’ha anat separant, encara avui en moltes cultures música i dansa s’entenen com una sola paraula.

– No podem fer música sense moviment, quan parlem o quan cantem hi ha moviment.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XyweM3CH-u0]

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *