USA vol mapejar tot el cervell humà amb el projecte NIH Brain Initiative

Si, després del projecte del genoma humà ara anem a pel cervell.

Link al projecte:

http://www.nih.gov/science/brain/

El govern dels USA, ha iniciat l’ambiciós projecte de mapejar tot el cervell humà, amb el nom Brain Initiative, invertir en educació i investigació és el fonament d’una societat que es vulgui valorar. (deixo índexs d’audiència televisiva a l’estat espanyol de divendres), aquesta iniciativa es posa en marxa amb aproximadament US $ 100 milions en fons per a la investigació finançada pels Instituts Nacionals de Salut (NIH), la Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), i la National Science Foundation (NSF).

Fundacions i altres institucions de recerca privades també estan invertint en la neurociència, que farà avançar aquest gran projecte. L’Institut Allen per a la Ciència del Cervell, per exemple, invertirà almenys $ 60 milions anuals per donar suport als projectes relacionats amb aquesta iniciativa. La Fundació Kavli planeja donar suport a la Iniciativa del cervell relacionades amb les activitats d’aproximadament 4 milions de dòlars per any durant els propers deu anys. L’Institut Mèdic Howard Hughes i l’Institut Salk per a Estudis Biològics també dedicarà fons per a projectes de recerca que donen suport a la Iniciativa.

Això és només el principi. S’espera que moltes fundacions més, agències federals, filantrops, organitzacions sense ànim de lucre, empreses i altres passin a fer donacions.

L’objectiu d’aquest projecte és saber com funciona el cervell humà i com els circuits neuronals ens permeten fer totes les complexes tasques que no entenem encara, amb l’objectiu de prevenir i curar malalties com l’Alzheimer, esquizofrènia, autisme, epilèpsia, accidents ceerebro-vasculars.

La iniciativa promet accelerar la invenció de noves tecnologies que ajudaran als investigadors a produir imatges en temps real de complexos circuits neurals i visualitzar les interaccions de gran velocitat que es produeixen entre cèl · lules  en la rapidesa del pensament. Aquestes capacitats d’avantguarda, aplicada als sistemes simples i complexos, obrirà noves portes a la comprensió de com la funció cerebral està relacionada amb el comportament humà i l’aprenentatge, i els mecanismes de la malaltia cerebral.

Aquest mapeig cerebral  on hi col.laboraran vàries fundacions privades tardarà alguns anys en assolir el seu objectiu.

Emperò algú diu que l’objectiu final és aconseguir saber que és el que està pensant una persona.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *