La tija encefàlica codifica la regularitat acústica

Un grup de científics, liderat per Carles Escera del Grup de Recerca en Neurociència Cognitiva (GRNC), han descobert que la tija encefàlica té també la capacitat de codificar l’estimulació auditiva.

Encephalon_human_sagittal_section_multilingual.svg

Font Viquipèdia. 4 Tronc de l’encefal.

Els científics han descobert que la tija encefàlica pot reconèixer quan un so és familiar (repetitiu) o no ho és. Així ho posa de manifest l’article «Novelty detection in the human auditory brainstem», publicat a la prestigiosa revista The Journal of Neuroscience, que signen els investigadors Carles Escera, Sabine Grimm i Lavinia Slabu del GRNC i de l’Institut de Recerca en Cervell, Cognició i Conducta (IR3C) de la UB.

VegeuTronc de l’encefal en 3D

Conclusions:

– La contraposició a un estímul repetitiu amb un de novedós permet detectar com el cervell codifica la regularitat implicita en la seqüència de sons i com el cervell detecta l’estímul novedós.

– La implicació de la tija en la codificació d’un estímul repetitiu sonor és important perquè demostra que les neurones d’estructures subcorticals tenen unes propietats de treball més complexes que fins a les hores no se’ls hi havia atribuït.

– Els autistes, els dislèxics i els nens que caquegen tenen anomàlies en el processament de la informació auditiva, i aquest descobriment  demostra que no només passen a nivell d’encèfal sino a nivell subcortical  i això obriria la porta a una nova via d’investigació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *