Musicoteràpia en l’àmbit hospitalari

Us deixem una mostra de com als USA ja tenen molt clar, amb evidències científiques, que per fer una atenció completa i integral a un pacient no podem deixar de banda la seva part emocional, és per això que dins de l’equip terapèutic inclouen un programa de musicoteràpia.

Veureu Deforia Laine, musicoterapeuta que treballa amb persones en coma i amb càncer que ens explica com la música estimula el nostre centre emocional del cervell i com dispara endorfines, encefalines, serotonina através de l’estimulació auditiva, i que millor que per estimular el córtex auditiu que la música.

En un estudi que ha durat dos anys i on s’han avaluat dues-centes pacients a les quals se les havia practicat una biòpsia, l’equip terapèutic (format per una cirurgiana, una infermera i una musicoterapeuta) ens expliquen com amb la musicoteràpia redueixen l’ansietat, l’administració de propofol, redueix el temps del postoperatori en la unitat de cures intensives i millora la satisfacció dels pacients amb l’experiència de la cirurgia. La funció del musicoterapeuta s’ha de centrar en l’aspecte emocional de la persona. Ens remarquen la importància de crear un clima relaxat i plaent des de l’ingrés del pacient fins la seva sortida, això ja serà de per si mateix una ajuda més en el procés de rehabilitació. Elles remarquen la importància de les músiques preferides, les que evoquen bons records. Ens diuen que el subconscient mai dorm. Els pacients utillitzen aurilicars quan entren a l’operació

La cirurgiana diu que li encanta escoltar la seva música preferida mentres realitza operacions.

Trobareu també el testimoni d’una enferemera, ja retirada, que durant els anys en que treballava es va adonar compte que els pacients es beneficiaven molt a nivell emocional amb musicoteràpia.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *