Síndrome de Down exercicis de musicoteràpia

La síndrome de Down és un trastorn genètic comú que presenta un menor aprenentatge, comportament impulsiu i una baixa capacitat d’atenció. Les activitats musicals poden ser beneficioses pels alumnes amb síndrome de Down a causa que aquests estudiants aprenen millor amb lliçons que són repetitives i atractives. La música és diversió per a la majoria de la gent i ajuda un nen a prestar atenció perquè és com un joc. Els ritmes i la repetició de la música ajudarana a un estudiant amb síndrome de Down a recordar alguna cosa amb més facilitat que simplement amb la parla. La logopeda Arntson Rachel diu que la música  és una excel · lent eina d’aprenentatge per als nens amb síndrome de Down.

Cançons al mirall

Els nens amb síndrome de Down sovint treuen la llengua en parlar, a causa de la manca de control muscular. Seguir amb el nen davant d’un mirall i tocar una cançó divertida que el nen vulgui. Cantar amb el nen mentre els dos estan mirant el mirall. El nen podrà veure la seva pròpia llengua i pot tractar de modelar com el musicoterapeuta utilitza la seva llengua quan canta.

Memòria

Algunes de les primeres coses que els nens aprenen en els seus anys preescolars són l’alfabet, a comptar, la seva adreça i número de telèfon. Una de les maneres més fàcils per als nens petits i els nens amb síndrome de Down de totes les edats, per recordar aquestes seqüències d’informació és posar-lo en una cançó. Podem utilitzar  cançons ja existents per l’alfabet o per apendre a comptar, o es pot fer una melodia simple, “enganxosa”. Pots fer aquest exercici per a qualsevol edat o nivell de desenvolupament del nen i per a qualsevol tipus d’informació o instruccions senzilles que necessitin ser recordades. Un avantatge addicional és que la majoria dels nens amb síndrome de Down troben la música molt motivadora, d’acord amb Metro Music Therapy Inc, de manera que els nens presten més atenció i estan contents de repetir les seves cançons i per tant, aprendre la informació fàcilment en molts casos.

Music i Moviment


Incorporar la música amb el moviment pot estimular la  motricitat, la coordinació ull-mà i les habilitats cognitives. Els nens amb síndrome de Down tenen un alt risc d’obesitat, segons el Kennedy Krieger Institute, i en general estan molt més interessats en la música que en el moviment. La incorporació de música i moviment és una gran manera d’aconseguir que un nen amb síndrome de Down es mogui. Activitats simples poden incloure ballar una cançó o tenir una pilotat per d’atrapar amb la música. Les habilitats cognitives es poden augmentar al llançar una pilota mentres sona  la música. Podem parar la música de forma periòdica. Cada vegada que la música s’atura, el nen ha de practicar l’habilitat que s’està treballant. Per exemple, si vostè està treballant la rima de paraules amb el nen, cada vegada que la música s’atura el nen pot dir una paraula que rimi amb una síl.laba proposada.

:
Llegir més:

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *