Musicoteràpia i Alzheimer, Oliver Sacks

Oliver Sacks reconegut neuròleg explica la seva experiència en hospitals on havia treballat amb malalts d’Alzheimer i pacients amb demències vàries i relata el fet que tots aquests malalts patien agitacions, havien perdut llenguatge, etc… emperò tots ells sense excepció responien a la música, especialment a cançons que ells havien conegut alguna vegada al llarg de la seva vida. Aquest exercici els hi evoca memòria i emoció, dos procesos que són inaccesibles per ells. Oliver Sacks comenta lo sorprenent que és veure persones que no responen a cap estimulació, com através de la música reaccionen al tempo de la peça musical, els hi fa recuperar la identitat, de qui eren quan per primera vegada van escoltar aquella cançó. La importància de l’historial musical és deguda a que podem evocar records autobiogràfics d’aquella persona recuperant el seu sentit d’identitat per una estona.

Estem estimulant parts del cervell relacionades amb la memòria, l’emoció i l’estat d’ànim.

Hem de pensar que són persones que han perdut el seu passat, han perdut la seva història vital, i amb la musicoteràpia poden recuperar la identitat per una estona.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *