Autisme i musicoteràpia

La musicoteràpia s’aplica en el tractament de l’autisme. L’autisme és un trastorn del desenvolupament neurològic que afecta els nens, i els seus efectes es poden veure ja en la infància. Els símptomes poden aparèixer a l’edat de sis mesos, i el desordre s’estableix abans que l’infant compleixi els tres anys d’edat. Els símptomes típics de l’autisme inclouen deteriorament de la comunicació i la interacció social, comportament repetitiu i limitat interès. L’autisme és considerat un trastorn, ja que evita que la persona afectada de ser auto-dependent i portar una vida normal. La majoria dels autistes són incapaços de cuidar de si mateixos, fins i tot després que arribin a l’edat adulta, però hi ha un nombre d’ells que han aconseguit convertir-se en independents després d’haver rebut la deguda orientació durant la seva infància.

La musicoteràpia ajuda en el tractament de nens autistes. La música que involucra els nens autistes en el ball i el cant funciona molt bé a ajudar-los a comunicar-se i desenvolupar habilitats socials. Els nens autistes responen a la música, cantant en la mateixa nota, i alguns d’ells fins i tot poden començar a comunicar-se a través del cant. Es pot prendre fins a un instrument per jugar, i això els ajudarà a guanyar interès a adquirir una certa habilitat. La musicoteràpia pot ajudar els pacients autistes de diferents maneres, però en general, és beneficiós per a ells perquè els fa més sensibles a les coses que els envolten.

La principal causa de la resposta tan gran a la música és que els nens autistes no participen en les activitats socials normals, i sessions de musicoteràpia els dóna l’oportunitat l’oportunitat d’expressar-se. La musicoteràpia per a un nen autista comença amb aprendre a tocar un instrument musical. A poc a poc, el tractament passa a incloure el cant i el ball, fins i tot, si el nen mostra interès per aquestes activitats. Això li dóna al nen una sortida emocional, així com una sensació de plenitud, que falten en el seu dia a dia a causa de l’activitat social limitada.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *