Redes – Música, emocions i neurociència amb Eduardo Punset i Stephan Kölsch

Us convidem a disfrutar amb el gran Eduardo Punset i el seu programa Redes en un capítol en el que parlen de música, emocions i neurociència.

“Pregunta’t quines parts del cervell no s’activen i no et preguntis quines s’activen”

El neurocientífic Stephan Kölsch ens parla d’un experiment que es va fer al Camerún amb persones que mai havien escoltat música occidental i van determinar que el reconeixement d’emocions gràcies a la música era possible, aquestes persones deien que les cançons els semblaven tristes, alegres o aterradores, el perquè és que la música occidental intenta imitar la prosòdia de la veu.

Gràcies a les tècniques de neurociència actuals sabem que podem modular l’activitat cerebral gràcies a les emocions que evoca la música en una persona, podem utilitzar la música per ajudar en depressió, transtorns d’ansietat, estrés post-traumàtic,… doncs són patologies relacionades amb les emocions.

En un entorn terapèutic l’aproximació a un nen autista amb música és molt més facilitador que no pas através del llenguatge. S’ha vist que els nens autistes tenen afinitat per la música i que els hi agrada composar música amb altres nens autistes. S’està investigant fins quin punt la música facilita l’empatia i el reconeixement d’emocions en nens autistes.

Aprenem a parlar a l’escoltar els sons musical del llenguatge” diu Kölsch, som musicals, sino ens costaria molt aprendre a parlar. Fixeu-vos com parlem als nadons, sobretot les mares, quines inflexions de veus, quines entonacions,…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wl0ep6vdWaQ]

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *