Entrades

Educació musical inclusiva Taller de Músics

A la contra de El Periódico trobem una entrevista a en Toni Fernández, un jove invident amb oïda absoluta que està estudiant al Taller de Músics de Barcelona. M’agrada molt que els mitjan s de comunicació ajudin a difondre tots aquests casos d’educació musical  inclusiva, en aquest cas amb una persona invident, emperò amb una gran dotació musical.

Una frase des del nivell psicològic que diu en Toni és: ” la música m’ajuda a desconnectar i afrontar ” i a qui no !!. Altrament sorprèn l’episodi del bullying que va patir, doncs diu que va ser intens, vaja,…

Doncs moltes gràcies a tots els que feu possible l’educació musical inclusiva i als mitjans de comunicació per difondre iniciatives com la del Toni, que serveixen d’exemple perquè altres professionals i entitats fomentin la inclusió d’aquests alumnes.

Altrament us deixo un link a Hoshi, un grup de voluntaris que trascriuen partitures a Braile, són del Japó de la Universitat de Yokohama: http://hoshi-81.mints.ne.jp/English/index.html

Toni Fernández És el primer alumne invident que cursa grau superior al Taller de Músics de Barcelona.

Curs al Taller de Músics “Psicología y música Cognición, Emoción y Comportamiento en la práctica de la Música”

Interessant curs al Taller de Músics sobre psicologia i música, amb

Cristina Canet ,

Curs de Psicologia i Música al Taller de Músics amb Cristina Canet

llicenciada en Psicologia des de Juliol del 2009 i actualment compaginant la seva feina com a docent de la música i cap d’àrea de Llenguatge Musical al Taller de Músics amb l’exercici de la Psicologia Clínica.

OBJECTIUS DEL CURS
Aquest curs ens aproxima de forma comprensible i amena a les bases teòriques de les diverses variables psicològiques-ansietat, por escènica, tolerància a la frustració, gestió i organització del temps, motivació i expectatives, cognicions i creences limitadores, etc…Que influeixen en nostre rendiment i la nostra capacitat de gaudir en la pràctica de la música.

TEMARI
Farem una introducció pràctica a tècniques senzilles i molt eficaces: control de l’activació, relaxació progressiva, tècniques de visualització, assaig en imaginació, parada de pensament o autoinstruccions. Explorarem també diferents eines i recursos que ens aporta la psicologia: inventaris, registres, fulls de balanç, establiment de prioritats, metes i objectius que ens han de permetre començar a aprendre a gestionar les nostres cognicions, emocions i comportaments en la pràctica de la música.

DIRIGIT A
Estudiants de música de qualsevol nivell, músics i docents de la música.

Per més informació consulteu aquest link: Música y emociones

Curs sobre Psicologia i Música al Taller de Músics amb Cristina Canet

    Curs sobre Psicologia i Música al Taller de Músics amb Cristina Canet