Entrades

Núria Margalef visita l’Àrea de Musicoteràpia del CEM María Grever


Núria Margalef estudiant de magisteri musical de la UAB col.laborarà amb el CEM María GreverNúria Margalef
estudiant de magisteri musical de la Universitat de Barcelona i professora de flauta travessera serà la primera col.laboradora oficial de l’Àrea de Musicoteràpia del CEM María Grever. La Núria ens va conèixer através d’Internet i deseguida li va interessar el nostre treball de musicoteràpia, després de contactar i fer la primera prova ja varem veure tot el seu potencial i tota la seva actitud positiva envers l’activitat i el seu bon tracte amb els nens. Esperem que la teva estada entre nosaltres sigui el màxim de profitosa.

Benvinguda Núria.

Marta Nin i Xènia Alcàzar estudiants de 4rt d’E.S.O. visiten l’Àrea de musicoteràpia del CEM María Grever

Marta Nin i Xènia Alcàzar, estudiants de 4rt d’E.S.O. del Col.legi Sant Josep al barri de Gràcia de Barcelona, van visitar el 18-1-2014 la nostra escola per conèixer l’activitat que duem a terme a l’àrea de musicoteràpia amb els nois i noies de l’Associació Catalana de Síndrome de Williams. L’objectiu de la visita era vivenciar les sessions de musicoteràpia, entrevistar als pares, a més d’entrevistar a l’Andrea i el Joan els nostres psicòlegs de l’àrea i sobertot saber com la música beneficia en aquests nois i noies en el seu desenvolupament i integració.

Read more

Membre del Grup de Treball de Musicoteràpia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya

Andrea Valverde i Joan Capafons Grup de treball de Musicoteràpia Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya

Andrea Valverde i Joan Capafons Grup de treball de Musicoteràpia Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya

Una gran noticia, com psicòlegs i musicoterapeutes és un gran acolliment que el Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, concretament la secció de psicologia clínica i salut, hagi creat i donat totes les facilitats per la creació del Grup de Treball de Musicoteràpia.

Us he d’informar amb gran entusiasme que seré membre  d’aquet grup de treball de musicoteràpia, aquesta responsabilitat és un gran reconeixement a tot el treball, esforç i rigurositat en la estimada i benvolguda musicoteràpia. Read more

El Sistema Nacional de Orquestas de Venezuela, C.E.M. María Grever y Cordes del Món resonando juntos

AbreuElSistema4-630x378El Sistema Nacional de Orquestas de Venezuela organiza el próximo día 22 de diciembre del 2013 a las 10:00 am (hora venezolana) 15:00 horari Barcelona,  el Concierto Solidario por parte de el Coro Nacional de Campanas y Ensamble de trompetas 7/4,  en la Sala Simón Bolívar del Centro Nacional de Acción Social por la Música, Caracas Venezuela. El objetivo de este concierto es que las personas de centros hospitalarios de todo el mundo puedan disfrutar de música navideña durante 1 hora vía streaming y seguidamente llevar a cabo pequeñas acciones musicales por parte de los centros colaboradoreshaciendo partícipes a las personas residentes..

Read more

Yrene Briceño inaugura el curs de musicoteràpia 2013-2014 al CEM María Grever

Dissabte 21 de Setembre vàrem començar les sessions de musicoteràpia del curs 2013-2014 i no ho podíem haver fet d’una manera més espectacular, i és que vàrem tenir la sort d’inaugurar les sessions amb l’Associació Catalana de Síndrome de Williams amb les famílies d’en Joel, Iris, Jon, Alexandra i Hugo, a més amb la col.laboració de Yrene Briceño, flautista de la Orquesta Sinfónica de Aragua ( Venezuela ) i musicoterapeuta, també professora de flauta travessera a El Consejo, Aragua, Venezuela. Read more

L’àrea de Musicoteràpia CEM María Grever a la conferència “Ús i abús: música, percepció i persuasió” Música dintre del cicle Neuroconcerts

El dijous 11 d’abril ‘àrea de Musicoteràpia del Centre d’Estudis Musicals María Grever fidels a la filosofia de l’escola i als seus valors d’estar en constant formació i aprenentage, varem assistir a la segona conferència del cicle Neuroconcerts.

La conferència que es titolava Ús i abús: música, percepció i persuasió, i es plantejava si és cert que en publicitat la música influeix en la nostra activitat cerebral i afavoreix que es duguin a terme uns comportaments determinats?

La conferència fou impartida als Cinemes Girona de Barceona,  moderada per Sabina Mateo León (UB), els músics eren Cento Carbó (bateria), Jordi Rodríguez (percussió), Cris Ases (veu), Guillem Torà (guitarra), l’ expert en música era en Rubén López Cano (ESMUC) i el neuricientífic va ser Manuel Garcia-Garcia  de l’empresa, Neurofocus de San Francisco als USA.

Anem a començar:

Si ara escolteu aquestes cançons amb els ulls tancats, o li feu escoltar aquestes cançons a algú de la vostra familia a veure si les endivinen ?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7ZwXhmTyL9g]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Q_cB2WR-AXU]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=d-p8FxFS1_M]

[youtube=http://youtu.be/Kp9knrC10PU]

S’ha de dir que la música per a imatge, com és el cas d’aquests anuncis és una música que està basada del que s’anomena música escènica, que té una representació teatralitzada. 

L’aportació del professor Rubén López Cano, era que en els anuncis publicitaris, la música escollida ja està influint en el target del producte, és a dir les persones que potencialment es poden identificar amb aquell producte, que poden haver-hi petites variacions harmòniques, rítmiques,…disntre del mateix anunci en certs moments que poden reforçar el moment en que apareix el producte publicitat, us podriem posar els exemples concrets, però sincerament encara no els hem trobat per la xarxa.

Altrament forem testimonis d’un anunci on la música mantenia l’expectativa durant tota l’estona fins que arribava a la resolució amb la tònica i aquest fet coincidia amb la marca del cotxe anunciat.

L’aportació del professor Manel García García, fou parlar de les emocions en la presa de decisions, i com bé sabeu i comentem sempre en els posts del blog, quina és una de les millors maneres per elicitar una emoció ? ,…através de la música.