Entrades

Life soundtrack, la banda sonora de la meva vida – Música i Alzheimer

Un estudiants de l’Escola de la Salut de Sabadell han realitzat un treball de recerca durant un any i mig per avaluar com la música millora la qualitat de vida en pacients d’Alzheimer. Molt important el mètode científic, establir hipotesis,…Han tingut la col.laboració de la Fundació Pasqual Maragall, la Universitat Pompeu Fabra del centre de tecnologia i música. Una de les conclusions més importats és la millora de l’estat anímic i el fet que la música uneix generacions.

Molt interessant com els estudiants inverteixen molt de temps en la la recerca en l’Historial Musical de cada pacient, la part fonamental.

Una alumna diu ” Traspassa els nivells de la racionalitat ” – efectivament el factor emocional és dominant per sobre lo racional.

A nivell neurològic destacar l’activacció de l’amígdala i hipocamp, emoció i memòria.

Però pels pacient els més beneficiós és que els motiva, podem treballar la memòria, han creat un taller de música i moviment on hi participen tot els grups de la Fundació.

Aquí teniu el link del documental sencer:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/la-musica-es-vida/video/5764574/

Musicoteràpia i Alzheimer, Oliver Sacks

Oliver Sacks reconegut neuròleg explica la seva experiència en hospitals on havia treballat amb malalts d’Alzheimer i pacients amb demències vàries i relata el fet que tots aquests malalts patien agitacions, havien perdut llenguatge, etc… emperò tots ells sense excepció responien a la música, especialment a cançons que ells havien conegut alguna vegada al llarg de la seva vida. Aquest exercici els hi evoca memòria i emoció, dos procesos que són inaccesibles per ells. Oliver Sacks comenta lo sorprenent que és veure persones que no responen a cap estimulació, com através de la música reaccionen al tempo de la peça musical, els hi fa Read more