L’àrea de Musicoteràpia CEM María Grever a la conferència “Ús i abús: música, percepció i persuasió” Música dintre del cicle Neuroconcerts

El dijous 11 d’abril ‘àrea de Musicoteràpia del Centre d’Estudis Musicals María Grever fidels a la filosofia de l’escola i als seus valors d’estar en constant formació i aprenentage, varem assistir a la segona conferència del cicle Neuroconcerts.

La conferència que es titolava Ús i abús: música, percepció i persuasió, i es plantejava si és cert que en publicitat la música influeix en la nostra activitat cerebral i afavoreix que es duguin a terme uns comportaments determinats?

La conferència fou impartida als Cinemes Girona de Barceona,  moderada per Sabina Mateo León (UB), els músics eren Cento Carbó (bateria), Jordi Rodríguez (percussió), Cris Ases (veu), Guillem Torà (guitarra), l’ expert en música era en Rubén López Cano (ESMUC) i el neuricientífic va ser Manuel Garcia-Garcia  de l’empresa, Neurofocus de San Francisco als USA.

Anem a començar:

Si ara escolteu aquestes cançons amb els ulls tancats, o li feu escoltar aquestes cançons a algú de la vostra familia a veure si les endivinen ?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7ZwXhmTyL9g]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Q_cB2WR-AXU]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=d-p8FxFS1_M]

[youtube=http://youtu.be/Kp9knrC10PU]

S’ha de dir que la música per a imatge, com és el cas d’aquests anuncis és una música que està basada del que s’anomena música escènica, que té una representació teatralitzada. 

L’aportació del professor Rubén López Cano, era que en els anuncis publicitaris, la música escollida ja està influint en el target del producte, és a dir les persones que potencialment es poden identificar amb aquell producte, que poden haver-hi petites variacions harmòniques, rítmiques,…disntre del mateix anunci en certs moments que poden reforçar el moment en que apareix el producte publicitat, us podriem posar els exemples concrets, però sincerament encara no els hem trobat per la xarxa.

Altrament forem testimonis d’un anunci on la música mantenia l’expectativa durant tota l’estona fins que arribava a la resolució amb la tònica i aquest fet coincidia amb la marca del cotxe anunciat.

L’aportació del professor Manel García García, fou parlar de les emocions en la presa de decisions, i com bé sabeu i comentem sempre en els posts del blog, quina és una de les millors maneres per elicitar una emoció ? ,…através de la música.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *