Musicoteràpia i Alzheimer

A la malaltia de l’Alzheimer la pèrdua de les capacitats intel · lectuals es pot compensar per l’experiència i els coneixements adquirits per la persona al llarg de la seva vida. Principalment hem de treballar l’aïllament, la soledat i la depressió. Les sessions de musicoteràpia contribueixen a optimitzar l’activitat social i intel · lectual millorant de forma global el projecte de vida oferint qualitat de vida als anys. Sens dubte la qualitat de vida d’aquesta nova generació de malalts estarà determinada per la necessitat de mantenir i preservar al màxim les seves activitats intel · lectuals. La prestigiosa revista NEJM, en seva edició de juny de 2003, va publicar un article del Einstein Aging Study, 4 al que s’associa activitats de lleure amb un baix risc de patir demència. Les activitats cognitives com llegir, escriure, participar en grups de discussió, jugar a jocs de taula, tocar un instrument musical o fer puzles i mots encreuats, disminueixen el risc de demència davant la mera activitat física com caminar, anar  amb bicicleta, nedar, fer tasques domèstiques, pujar escales o ballar

Amb un plà de sessions de musicoteràpia podem estimular totes aquestes àrees amb activitats com recordar cançons que evoquin bons records, anomenar cantants, cantar cançons, analitzar lletres de cançons, tocar instruments, acompanyar cançons amb instruments de percussió,…

Us deixem link a la Fundació Ace amb Lluís Tárraga Mestre, psicòleg clínic i la neuròloga, Mercè Boada Rovira, que són els membres fundadors de Fundació ACE. Institut Català de Neurociències Aplicades, a on treballen 56 professionals. Reconeguda a la Unió Europea com centre expert en el diagnòstic i el tractament de la malaltia d’Alzheimer, aquesta fundació familiar manté uns vincles molt estrets amb institucions com la Universitat de Pittsburgh.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *